Годой Крус спечели последната 5-а квота от Аржентина за участие в Копа Либертадорес през 2012-а година, след като в последния кръг от първенството спечели с 2:0 като гост над Атлетико Рафаела. Така отборът от планинската провинция Мендоса ще представя страната през следващата година заедно с шампиона Бока Хуниорс, Велес Сарсфийлд, Арсенал Саранди и Ланус.

Бока придобива правото на участие като шампион на страната за сезон 2011- вариант Апертура. Велес заема мястото си като шампион в Клаусура, а Арсенал (Саранди) като най-добре представил се отбор в турнира Копа Судамерикана. Ланус и Годой Крус пък са отборите, които имат най-много спечелени точки за календарната 2011-а година в общото класиране.

Полузащитникът Ариел Рохас беше избран за играч на мача и най-добър за Годой, след като откри резултата пет минути преди края на първото полувреме. През втората част той подаде на Рубен Рамирес, който оформи крайното 2:0 в 72-ата минута. Отделно от това Рубен Рамирес стана и голмайстор на първенството с 12 гола.

Иначе четири отбора се наредиха след Бока Хуниорс в класирането с по 31 точки. На 2-о място остана Расинг, въпреки че падна 0:1 от 3-ия Велес. Колон разби с 4:1 Банфийлд, но не успя да изпервари по голова разлика третия Атлетико Белграно.