Автобусът с отбора на САЩ закъснял за днешната си тренировка, защото се наложило шофьорът да изчака гладен слон, който хапвал листа от дърво. След около 4 минути изчакване слонът се преместил от пътя и рейсът с американския футболен отбор продължил пътя си за Роял Бафокенг Стейдиъм.

Футболистите на САЩ за втори път в днешния ден имат среща с голямото животно. Преди обяд микробус, превозващ 10 момчета от отбора, отиващи на пазар, трябвало да изчакат близо десетина минути слон, който бавно-бавно се преместил от пътя, съобщи пресаташето на отбора Майкъл Камърман.

Отборът на САЩ е настанен Бакубунг Буш Лодж, близо до Рустенбург. Дивите животни явно са нещо напълно нормално в района, тъй като на входа на хотела има писмено предупреждение: "Слоновете се доближават до 30 метра от човека, но не вдигайте шум, за да не ги притеснявате. Бабуните са опасни, моля избягвайте всякакви контакти с тях!"

Футболната новина от лагера на САЩ е свързана със здравеняка Джоузи Алтидор, който ще започне като титуляр в мача с Англия в събота от група С. Тя беше съобщена лично от селекционера Боб Брадли на живо в радиошоуто на Дан Патрик. Проблеми в глезена попречиха на Алтидор да вземе участие в контролата с Австралия, но от три дни той се подготвя на пълни обороти и няма нови болки.

Попитан дали очаква победа срещу Англия, Брадли заяви простичко: "Да", след което допълни: В първия мач винаги трябва да се търси баланс между агресивната и умната игра".