Гийом Да Заади дебютира за Чангчун Ятай в китайската Суперлига. Нападателят на ЦСКА бе на терена 82 минути и се отличи с асистенция за победния гол срещу Тианджин Теда, с което неговият тим се изкачи на първото място в класирането.

Да Заади ще играе в Китай два месеца, след като в петък от Борисовата градина се съгласиха и преотстъпиха нападателя си до края на редовния сезон.

„Дойдох тук защото имам желание да играя. До края на месец юни, ще бъда част от тима и след това, ако всичко е наред ще подпиша за 1 или 2 години”, заяви за Гонг футболистът.

„Вчера бе първият ми мач! Бях под въпрос, защото от ЦСКА изпратиха писменото потвърждение и подписа в петък на ръководството и се разбраха за нещата, с което стана ясно, че може да играя. Всичко стана много бързо. Играх до 82-та минута, уморих се, но направих добър мач”, допълни Гийом.

„Според мен стана хубава игра и не на последно място аз асистирах за гола, който ни донесе победата. Имаме 5 срещи до края на редовния сезон”, сподели от Китай Да Заади.