Нападателят на Гана Асамоа Гиан е сигурен, че тимът му може да преодолее отсъствието на контузения Микаел Есиен и да се представи подобаващо на предстоящото Световно първенство.

Халфът на Челси отпадна от Мондиала миналата седмица след контузия в коляното. Очакваше се Есиен да играе ключова роля в състава на "черните звезди", но сега те ще трябва да се справят без него, каквато бе ситуацията и в Купата на Африканските нации през януари.

Независимо от тогавашното отсъствие на Есиен, Гана успя да завърши като вицешампион и Гиан е сигурен, че неговият тим ще успее да се справи без един от най-важните си играчи. "Имаме голям състав", заяви нападателят. "Ако се върнем към Купата на Африканските нации ще видим, че и тогава имаше много отсъстващи, но въпреки това успяхме да стигнем до финала. Като колектив играем добре, но загубихме Есиен и сега ще трябва да се концентрираме върху това, което имаме", продължи той.

24-годишният Гиан, който играе за Рен е сигурен, че тимът му може да триумфира на Мондиала. "Тимът на Гана е обединен. Не поставяме никой пред останалите, ние сме отбор. Когато сме на терена, играем нашия си футбол. За нас това е най-важното нещо", завърши острието.