Клаудио Браво се превърна в големия чилийски герой, след като почти сам класира своя отбор за финала на Купата на Конфедерациите, спасявайки три от три дузпи на Португалия.

След двубоя обаче вратарят остана здраво стъпил на земята и дори разкри, че не е бил на най-високото си ниво заради контузия.

Браво разплака европейския шампион, Чили заслужи финал

"Чувствах се както винаги. Аз съм много балансирана личност. Бях контузен и не играех на нормалната си скорост", призна Браво.

"Но обикновено приемам нещата спокойно, а това беше много специален мач за нас. Успяхме да стигнем до финала, което е много важно за нас, това е много успешен цикъл за нас. Щастливи сме да сме на финала."

"Не мисля, че е единствено шанс. Мисля, че трябва да работиш много, да изучиш опонентите и мисля, че си играхме с техните глави. Бяхме доста уморени накрая, но играхме с главите и със сърцата си."

"Знаех какво да очаквам. Разбира се, че сме много щастливи, защото спряхме европейските шампиони. Португалия имаше много шансове да вкара. Мисля, че мачът бе равностоен. И двата отбора показаха голямо уважение към съперника. Мисля, че тайната беше, че в нито един момент не спряхме да вярваме в себе си и искахме да направим всичко, за да победим. Остава ни да спечелим още един мач."