Младежкият тим на Германия посрами връстниците си от Англия на финала на Европейското първенство за младежи до 21 години и триумфира с титлата на турнира, който се проведе в Швеция.

Бундестимът разби с 4:0 състава на Стюърт Пиърс и по този начин си осифури трофея, който е първи за Германия в тази възраст. Почти през целия мач възпитаниците на Хорст Хрюбеш бяха по-добрият на „Малмьо Ню Стейдиъм” и заслужено грабнаха ценният трофей. Великолепен мач за Германия изигра Месут Йозил, който подаде за първото попадение, а в началото на втората част се разписа сам.

Футболистът от турски произход изведе отлично съотборника си Гонсало Кастро в наказателното поле, а нападателят с едно докосване прокара топката покрай вратаря. Сериозна вина за гола има и бранителят на „трите лъва” Мартин Крейни, който не успя да се ориентира добре и позволи топката да стигне до Кастро.

Вторият гол в мача падна веднага след подновяването на играта през втората част, а негов автор бе Месут Йозил. Полузащитникът на Германия се разписа след невероятен изстрел от фаул, който не остави шансове на вратаря Скот Лоуч, който не прецени удара на своя противник.

Германия намали леко оборотите и на свой ред англичаните се опитаха да направят добри атаки. В два от случаите обаче бранители на Бундестима избиваха топката от самата голлиния на вратата.

Десет минути преди края на срещата Сандро Вагнер реши всичко в срещата, вкарвайки за 3:0 след нова грешка на вратаря на Англия. Този път Лоуч позволи топката да бъде прокарана между краката му след удар от около осем метра. Само няколко минути по-късно Вагнер се размина с топката пред опразнената английска врата.

Нападателят обаче се реваншира по най-добрия начин, забивайки втори гол в 84-ата минута. След прекрасна контраатака, Вагнер получи топката пред наказателното поле на Англия, финтира бранител на „трите лъва” и с изключително прецизен удар с десния крак прати топката покрай левия страничен стълб на вратата за 4:0.

Това е трети трофей за германските национали за последната година. Формацията до 17 годишна възраст, както и тази до 19 години също приключиха годината с титли.

В голмайстор на турнира се превърна нападателят на домакините от Швеция Маркус Берг, който заби 7 гола в надпреварата.