Германия ще приеме у дома Испания този септември в първия си мач след пандемията от коронавирус, като Кьолн и Лайпциг ще приемат международни срещи тази есен, потвърдиха от Германския футболен съюз.

Домакинството на Испания на 3 септември в група А от Лигата на нациите ще бъде първият мач на „Бундестима“ през 2020, след като контролите срещу „Ла Фурия Роха“ и Италия бяха отменени през март, както и гостуването на Швейцария през май. „След дългата пауза е изключително важно за нашия млад отбор да играе отново и да се подготви за отложеното европейско първенство“, каза спортният директор на Германия Оливер Бирхоф в свое изявление.

Гостите от Испания ще играят с германците в първия мач на Луис Енрике след повторното му назначаване за национален селекционер. Три дни по-късно, Германия се изправя срещу Швейцария в Базел в Лигата на нациите. През октомври, националният отбор ще бъде базиран в Кьолн и ще изиграе три мача за шест дни – контрола срещу неясен съперник в Кьолн на 7 октомври, гостуване на Украйна три дни по-късно в Лигата на нациите, преди домакинство на швейцарците в Кьолн на 13 октомври.

През ноември, тимът се мести в Лайпциг, който ще приеме приятелски мач срещу неназован противник на 11 ноември, три дни по-късно мач с Украйна в Лигата на нациите преди последния двубой на Германия за 2020 – гостуване на Испания на 17 ноември. „Избирайки стадионите, ние избягваме ненужно пътуване, предпазвайки здравето на играчите и обръщайки внимание на проблема с умората“, допълни Бирхоф.