Юношеският отбор на Германия до 19 години победи с 2:1 Испания в първия си мач от Евро 2008 в Чехия и излезе начело в Група А, в която е и България.

На стадиона в Пилзен цветнокожият Ричард Сукута-Пасу откри за Бундестима още в седмата минута, след като бе изведен на добра позиция от Тимо Гебхарт и уверено преодоля вратаря Давид Де Геа.

След центриране на Гебхарт от ъглов удар в 56-ата падна и второто попадение за германците, а негов автор бе Йомер Топрак, който с глава прати топката точно в ъгъла на вратата.

Испанците, които са шампиони от последните две европейски първенства за юноши до 19 години, отбелязаха единствения си гол чрез Жорди Алба, който напредна индивидуално от ляво и с премерен шут простреля вратаря Рон-Роберт Цилер.

Германия е оглави по голова разлика класирането в Група А, с актив от три точки, колкото има и Унгария, победила България с 1:0 по-рано днес.

Възпитаниците на Михаил Мадански, които в момента са последни в класирането срещат немците в четвъртък от 21:30 часа българско време в Пилзен, а Испания играе с Унгария в от 19:00 часа в Прибрам.