Германия отказа да тренира на стадион "Санкт Якоб" в Базел, ден преди четвъртфиналния мач на Евро 2008, в който Бундестима среща Португалия.

Португалският отбор проведе своето занимание в сряда на съоръжението в Базел, докато германците тренираха на базата си в Тенеро. "Не харесах стадиона, чиято тревна покривка беше сменена в понеделник. Надявам се, че теренът няма да развали празника", заяви нападателят на Германия - Марио Гомес.

УЕФА похарчи 200 хиляди евро за смяна на тревната покривка на стадион "Санкт Якоб", която не издържа по време на мача от група А между Швейцария и Турция. "Ако техническият щаб на УЕФА е сметнал за правилно да смени тревата, ние трябва да приемем този факт. На мнение сме, че те са искали да подобрят терена. Ако има някакви проблеми, те няма да фаворизират нито Германия, нито Португалия", заяви селекционерът на португалския отбор Луис Фелипе Сколари.

Представители на УЕФА заявиха, че Германия избира стадиона, на който да проведе своите занимания преди четвъртфинала срещу Португалия.