Отборите на Германия и Русия постигнаха победи в двубоите си тази вечер от програмата на световните квалификации. По този начин лидерите в Група 4 ще задържат интригата за следващите мачове, тъй като „сборная” диша във врата на Бундестима, само с една точка разлика.

Германия успя да се наложи с 4:0 като домакин на Азербайджан. Немският тим получи право да открие резултата с дузпа. В 14-та минута Михаел Балак бе точен от бялата точка, а след това Мирослав Клозе се разписа още два пъти – в 55-та и 66-та минута. Точка на спора сложи Лукас Подолски в 71-та, с което тимът си осигури нужните точки, които го оставят на върха в подреждането.

Русия се наложи като гост с 3:1 над Уелс. Попаденията за състава на Гуус Хидинк вкараха Игор Семшов, Сергей Игнашевич и Роман Павлюченко. „Сборная” показа, че е по-класният от двата отбора, но истинското предизвикателство ще бъде на 10 октомври, когато на стадион „Лужники” ще посрещне прекия си съперник в групата за място на световните финали в ЮАР – Германия.

В третия мач от потока Лихтенщайн и Финландия направиха 1:1, с което няма да могат да се намесят в челото на групата.

Класиране в Група 4:

1. Германия 8 мача, 22 точки

2. Русия 8, 21

3. Финландия 8,14

4.Уелс 8,9

5. Лихтенщайн 8,2

6. Азербайджан 8,1