Бившият български национал Благой Георгиев тренира самостоятелно в Москва, но бъдещето му остава неясно, съобщи агентът на футболиста Анзор Гаргаев. Георгиев играеше редовно в Рубин Казан до декември миналата година, но през февруари стана ясно, че повече не влиза в плановете на треньорския щаб и от управата на клуба са готови да започнат преговори за разтрогването на договора му.

"На този етап продължава да няма яснота за бъдещето на Георгиев. В момента той тренира и поддържа форма в Москва и много иска да играе. Проблемът не може да бъде разрешен едностранно, само според желанието на Благо. Всичко ще зависи от ръководителите на клуба", каза Гаргаев.

"Получава се така, че засега решението на този въпрос е оставено на втори план. Клубът изпълнява всичките си задължения по договор, както и футболистът прави това, което е записано в контракта му, и това, което изисква от него ръководството", допълни той.

Българският халф играе в Русия от 2009 година. Той се е състезавал за Терек (111 мача, 7 гола), Амкар (37, 3) и Рубин (50, 2). 34-годишният Георгиев има договор с клуба от Казан до 1 септември тази година./БТА