ЦСКА Москва разгроми Торпедо Москва с 4:1 в първата среща за новия сезон в руското първенство.

Българският национал Георги Миланов игра пълни 90 минути на добро ниво, а в 33-ата минута спечели дузпа и извади червен картон на персоналния си опонент.

Завърналите се в елита торпедовци откриха резултата в 5-ата минута чрез Семьон Фомин, но в 33-ата минута Владимир Риков събори Георги Миланов в наказателното поле на чиста позиция, което означаваше и дузпа. Сейду Думбия вкара от 11-те метра, а играчът на черно-белите беше отстранен с червен картон.

В последната минута на първата част Кирил Панченко направи обрат с втория гол във вратата на беларусина Юрий Жевнов, а през втората на терена имаше един отбор.

В 49-ата минута Дмитрий Айдов от Торпедо си вкара автогол, а бразилецът Витиньо оформи крайното 4:1 8 минути преди край.

Преди началото на срещата на Арена Химки агитките на двата отбора опитаха да си спретнат бой, но милицията се намеси и предотврати стълкновения.

Групите, които се атакуваха, бяха около 70 човека от страна на ЦСКА и 80 от фенклуба на Торпедо.

Милиционерите създадоха солиден кордон, а по време на срещата дикторът на стадиона съобщи, че при опит за саморазправи и безредици, срещата ще бъде прекратена./БТА