Българският нападател Цветан Генков вкара първия си гол в  турската втора лига. Днес бившият нападател на Локомотив София и Левски се разписа при успеха на  неговия Денизлиспор с 2:1 над Аданаспор.

Изявите му бяха  оценени с три звезди от местните медии. Генков откри резултата още в 4-ата минута и остана на терена цял мач, а две минути преди края на срещата получи жълт картон  за задържане в центъра на Тефик Алтъндаг.

Друг българин в Денизлиспор и също бивш футболист на Левски, Илиян Йорданов, започна като титуляр, но в  57-ата минута беше сменен от Хакан Атеш.

Именно Атеш донесе  успеха на Денизлиспор с точен удар в 90-та минута, след като  гостите от Адана бяха изравнили още в средата на първата част.  От 52-ата минута обаче гостите останаха с десет души заради  директен червен картон на техен футболист.

Победата малко подобри положението на зелено-черните от  Денизли, които събират 11 точки и се изкачват от 15-о на 12-о  място. Съперниците им от днес пък са 13-и с 9 точки.

Още един българин и бивш левскар игра пълни 90 минути за  Манисаспор - Николай Димитров. Отборът му се наложи с 1:0 над  Ордуспор, но все още остава в зоната на изпадащите със само седем точки.