Популярният сръбски клуб Цървена звезда ще има по-сериозни финансови постъпления, след като руската компания „Газпром“ се съгласи на нов спонсорски договор, който обаче е доста подобрен в полза на клуба.

Както е известно, „Газпром“ подписа договор с Цървена звезда за партньорство през 2010 година. Сега обаче новата клауза гласи, че Звезда ще получава по 4 милиона евро на година, а още 500 хиляди евро ще влязат в касата на клуба при успешно представяне на домашна сцена, без да се уточнява какво точно означава това.

В момента двете страни са се споразумели за основните неща в договора, а детайлите ще бъдат уточнявани в следващите десет дни, съобщава „Спортски журнал“.

В момента руският газов монополист плаща на Цървена звезда малко над 2 милиона евро, което е крайно недостатъчно за нормално функциониране и за погасяване на старите задължения.

Новият спонсорски договор най-вероятно ще бъде за три години - до края на календарната 2015.

Големият съперник на Цървена звезда - Партизан, е неизменен шампион от пет сезона насам, като черно-белите имат огромната подкрепа на цялата сръбска държавна машина. Звезда за последен път е триумфирала с титлата през 2007 година.