Селекционерът на Англия Стив МакЛарън привика защитника на Астън Вила Гарет Бари в състава за предстоящите евроквалификации с Израел и Андора.

Бари, заради чието първоначално оставяне извън групата бе критикувано от мениджъра на Вила Мартин О`Нийл, попълва празнината, оставено от контузията на Гари Невил.

Въпреки че Невил е първия избор на десния бек в Англия, а Бари по принцип играе отляво, МакЛарън смята да избере между Майка Ричардс, Джейми Карагър и Фил Невил за позицията в ляво.

Контузията на Невил, получена от защитника на Манчестър Юн през уикенда, бе възможно най-лошият възможен вариант пред МакЛарън, особено преди днешните две преигравания на четвъртфинал за ФА Къп.

До момента обаче английският селекционер избягна още по-сериозни проблеми, тъй като и Стивън Джерард и Майка Ричардс се появиха на лагер-сбора, въпреки получените леки травми през уикенда.

Все още не е ясно дали Дарън Бент ще е готов за квалификациите, като мениджърът на неговия клуб Чарлтън Алън Пардю заяви, че нападателят няма почти никакъв шанс да играе, заради травма в коляното.

Ако Бент отпадне, почти сигурно в състава на МакЛарън за първи път в кариерата си ще попадне голмайсторът на Престън Дейвид Нъджент.

Евентуалното включване на Нъджент ще го направи първият играч от английските лиги, който влиза в състава от 1999 насам, а не е част от клуб от Премиършип.