Гана започна с победа участието си на световното първенство в ЮАР. „Черните звезди” надделяха с минималното 1:0 срещу Сърбия в мач от група D.

Африканският отбор имаше надмощие от самото начало на мача и по-опасните положения бяха пред вратата на Стойкович. В 21-та минута Кевин Принс-Боатенг центрира в наказателното поле на Сърбия, където Асамоа Гиан засече топката с глава, но Стойкович спаси.

В 53-та минута Тагое центрира в наказателното поле на Сърбия, където Андре Аю стреля с глава, но в аут. Седем минути по-късно в 60-та минута след центриране в наказателното поле на Сърбия, Асамоа Гиан засече топката с глава, но тя срещна левия стълб на вратата на Стойкович и излезе в аут.

Сърбия остана с човек по-малко на терена, след като в 74-та минута Лукович получи втори жълт картон за задържане на Асамоа Гиан.

Сърбия можеше да поведе в резултата в 79-та минута, когато Лазович открадна топката от Пантсил, след което прострелно центрира в наказателното поле на Гана, но Пантелич пропусна топката, която стигна до Красич и той стреля, но Кингсън спаси.

Гана получи право да изпълни дузпа в 83-та минута, когато след центриране в наказателното поле на Сърбия, Кузманович игра с ръка и съдията Ектор Балдеси показа бялата точка. Наказателният удар бе реализиран от Асамоа Гиан в 84-та минута.

Във втората минута от даденото от съдията добавено време Гана имаше идеална възможност да вкара втори гол в срещата, когато Асамоа Гиан бе изведен в добра позиция и напредна, след което стреля, но топката срещна левия стълб на вратата на Стойкович.

На 19 Гана играе срещу Австралия от 17 часа, а Сърбия се изправя срещу Германия на 18 от 14.30 часа.