Милен Гамаков и неговият Лехия Гданск са едноличен лидер в полската Екстракласа, след победа с 3:0 над Шльонск Вроцлав. Българинът започна като титуляр и изкара пълни 90 минути на терена за звучния успех. 

Той се отличи с жълт картон след четвърт час игра, но това не му повлия отрицателно на представянето до края на двубоя. Иначе Флавио Пайшао с два гола и Гжегож Кусвик се разписаха за успеха. 

Малко след картона на Гамаков Лехия поведе в резултата. В 30-та минута Гжегож Войтковяк намери перфектно португалеца Пайшао и той откри резултата. И така с гол аванс дойде почивката за тима от Гданск. 

След нея всичко приключи като интрига в 59-та минута. Тогава бившият сръбски национал Милош Красич при един от типичните си пробиви намери Кусвик на добра позиция и той направи 2:0. 

В последната минута дойде и времето за комбинация от двама близнаци. Тогава Марко асистира на Флавио и така фамилия Пайшао направи 3:0. И при този резултат приключи и двубоят. 

След него Лехия събра 39 точки на върха, с три повече пред втория Ягиелония Бялисток. Шльонск е едва 11-и с 22 точки и ще продължава да се бори със зъби и нокти да влезе в първата осмица, за да е в групата за шампионския плейоф.