Вицепрезидентът на италианския гранд Милан Адриано Галиани разполага с най-смешният прякор във футбола - "Чичо Фестър", от известния в миналото сериал "Семейство Адамс".

Класацията, която е направена от сайтът Goal.com, цитирана от БГНЕС, изглежда по следния начин:

10. Ариен Робен - "Човекът от стъкло" - Смятан за един от най-талантливите и ловки футболисти, който се изявявал за Холандия, ПСВ, Челси и Реал Мадрид, понякога неговата магия се засенчва от странични неща. Тенденцията към контузии на крилото му печели прякора "Човекът от стъкло".

9. Никола Анелка - "Вечно намусеният" - Анелка е наоколо толкова дълго, че трудно може да си помислим, че е само на 30 години. За 12 или повече години кариера в тимове като Арсенал, Реал Мадрид и Челси, може да бъде преброено колко пъти французинът се е усмихвал. Неговите стеснителни взаимоотношения със съотборниците и треньорите са му донесли прякора "Вечно намусеният".

8. Дейви Додс - "Човекът слон" - Додс е нападател на Дънди Юнайтед, който през 1983 година печели Шотландската лига, а година по-късно е ужасно близо до финал за европейската купа, но губи с общ резултат 2-3 от Рома на полуфинала. Въпреки тези постижения, Додс е известен със своята прилика с "Човека слон".

7. Питър Биърдсли - "Квазимодо" - Друг нападател, чиято външност не съвпада с впечатляващите му футболни умения. Той прави забележителна кариера в Нюкасъл, Ливърпул, Евертън и разбира се националния отбор на Англия, за който получи 59 повиквателни. "Джордито" често бе осмиван в пресата за неговия външен вид и с това заслужи псевдонима "Квазимодо".

6. Пеле - "Кутсузът" - Известен като "Кралят" Пеле, той стана популярен със своята легендарна кариера и своите наистина катастрофални футболни предсказания. Всички неверни предсказания на Пеле са му обрисували образа на "Кутсуз.

5. Наохиро Такахара - "Суши Бомбардировача" - Това е най-забавният псевдоним на континента Азия. Такахара е един от най-добрите японски футболисти за това десетилетие, вкара 23 гола в 57 мача за националния тим на своята страна. Той е играл за немските Хамбургер и Айнтрахт Франкфурт. Именно в Германия получава прякора си.

4. Антонио Касано - "Питър Пан" - Безспорно един от най-надарените играчи за своето поколение, 27-годишният Касано е получил само 15 повиквателни за националния тима на Италия и изглежда предопределен за неосъществена кариера. Характерът на Касано е див, дори понякога луд и това може да се приеме като причина, че не получава шанс за изява на най-голямата сцена. Детският му характер показва, че той наистина е един Питър Пан - момче, което никога не пораства.

3. Яшар Дюран - "Кофата" - Турция може и да се класира на два полуфинала - Световното през 2002 и Евроейското през 2008, но южните ни съседи преди бяха отбор, който падаше от всеки срещнат тим. Често след тежки поражения националния вратар Яшар Дюран е наричан "кофата". Този прякор той получава през 1984-а година, когато английският национален отбор вкарва цели осем попадения във вратата му насред Истанбул.

2. Тони Адамс - "Магарето" - Тони Адамс със сигурност е един от най-великите защитници на Арсенал и е печелил изобилие от трофеи със "артилеристите" по време на своята 19-годишна кариера в клуба. Централният бек имаше своите критици и след като вкара гол на Манчестър Юнайтед, преди да бъде разкъсан от холандеца Марко Ван Бастен на Европейското първенство през 1988 година. Поради своя понякога неизящен стил, Адамс е наречен "Магарето" от част от британската преса.

1. Адриано Галиани - "Чичо Фестър" - Галиани е със сигурност един от най-колоритните герои в Милан и този, който говори най-много. В Италия той е известен като "Чичо Фестър" заради неговата прилика с типажа от семейство Адамс. Фестър притежава специфичната заложба да провежда ток през тялото си.