Турският гранд Галатасарай е на път да уволни треньора си Франк Рийкард, съобщават почти всички водещи медии в Турция. Според информациите, търпението на ръководството на клуба вече се е изчерпало след слабия старт на сезона в първенството.

Бордът на директорите се събра на спешна среща след загубата с 2:4 от Анкарагюджу, на която е било дискутирано бъдещето на холандския специалист. Според различни източници решението дали да бъде заменен или оставен на поста, ще бъде оповестено във вторник вечерта.

Днес пък се появиха спекулации, че Франк Рийкард попада в полезрението на английския Ливърпул, който също се намира в невиждана криза. Само преди няколко месеца за мениджър на „червените” бе назначен Рой Ходжсън. Въпреки че новите собственици на Ливърпул обявиха, че гласуват доверие на специалиста, твърде вероятно е той да бъде отстранен от поста си.

Рийкард пое Галатасарай през 2009 година, но успя да изведе тима само до четвъртото място в крайното класиране на турската Суперлига. Турският гранд също не успя да влезе в групите на Лига Европа, отпадайки от Карпати Лвов в квалификациите. В момента Галатасарай се намира на девето място с актив от 12 точки.