По време на празниците футболният свят бе шокиран от разкритията за настоящия живот на бившия футболист на Арсенал и Кот д'Ивоар Емануел Ебуе.

В интервю пред "Дейли Мирър" Ебуе призна, че е напълно разорен като бившата му съпруга му е взела всичко, заради което му се налага да "спи на пода при приятел" и "не може да си позволи пералня".

Разорен и нещастен - Емануел Ебуе

Бившият бранител на "топчиите" не скри, че мисли и за самоубийство. Ебуе вече не може да играе и футбол, тъй като е болен от СПИН.

Интервюто доведе до вълна на подкрепа към футболиста от всички страни, а точно на Коледа Ебуе получи много добра новина от Турция и своя бивш отбор Галатасарай.

CNN Турция разкри, че завърналият се начело на тима Фатих Терик е предложил на Ебуе работи като асистент треньор на отбора до 14 години в школата.

За жеста помогнаха много и феновете на Галатасарай, които стартираха кампания в социалните медии с призив клубът да подкрепи бившия си футболист.

"Чухме новините за Ебуе в съблекалнята и бях информиран", сподели Терим след победата над Гьозтепе в неделя.

Самият Ебуе пък е останал много щастлив от новината: "Бих бил много щастлив, ако Галатасарай ми даде тази работа. Фатих Терим е мой баща, обичам го много, ще направя всичко за него, защото го обичам много."