Галатасарай победи с 2:1 Истанбул Башакшехир в дербито на 33-ия кръг на турската Суперлига и спечели титлата на страната за рекорден 22-и път. Два кръга преди края двата тима имаха по 66 точки и беше ясно, че победителят от директния сблъсък ще бъде коронован за шампион.
Но хаосът властваше на Тюрк Телеком Арена, като в 17-ата минута гостите излязоха напред в резултата чрез Рияд Баич. Полуделите от гняв фенове на Галатасарай сътвориха истинска канонада от пластмасови чашки, кутии и други предмети по терена. Тези грозни сцени се пренесоха край тъчлинията, където нападателят на Истанбул ББ Емануел Адебайор беше нападнат от резервния защитник на Галатасарай Исмаил Чипе и хвърлен на пейката на неговия отбор.

Опитният съдия Джунейт Чакър се опита да овладее обстановката, като в разправиите се включиха и треньорите Фатих Терим и Абдула Авджъ, санкционирани от съдията. След като страстите се успокоиха, Чакър вдигна жълти картони на Адебайор и Чипе. А след като прегледа с ВАР детайлите, съдията показа също така жълти картони на автора на попадението Баич и на защитника на Джим-Бом Маркао.

През второто полувреме обаче Галатасарай обърна мача, като равенството дойде в 47-ата минута чрез Софиян Фегули. Хенри Ониекуру донесе успеха на Галатасарай в 64-ата минута. Но и двата пъти головете бяха първоначално отменяни, а поне по пет минути се губеше в преразглеждане на ситуациите от ВАР.

Така новите шампиони имат 69 точки, пред Башакшехир с 66. Бешикташ е на 3-о място с 62, а 4-и е Трабзонспор с 60./БТА