Започналият тежко сезон за турския гранд Гаатасарай завърши по най-страхотния начин. Клубът от Истанбул завоюва дубъл на домашната сцена, след като снощи триумфира и с Купата на Турция. 

В края на миналия месец "чим бом" се пребори за титлата с големия си съперник Фенербахче. Сега на финала на втория по значимост турнир в страната беше победен Бурсаспор с 3:2. 

Това се случи на препълнения с фенове на Галатасарай стадион в Бурса. В герой се превърна турският национал Бурак Йълмаз, който реализира и трите попадения за тима си за феноменалната победа. 

Иначе Фернандо от дузпа в 27-та минута даде преднина на Бурсаспор, но Йълмаз изравни пет минути преди почивката. Само три след подновяването на играта той отново се разписа, за да направи обрата пълен. 

Играчите от Бурса обаче не се предадоха. В 58-та минута Волкан Шен изравни и отново направи битката завързана. Точка на спора обаче отново сложи Йълмаз с третия си гол в мача, който реализира само две минути след изравнителното попадение на съперника. 

Така Галатасарай триумфира с рекордната 16-а Купа на Турция във витрината си. Малко преди това пък беше осигурена и рекордната 20-а титла на страната, което оформи перфектния сезон на тима на родна почва. Единственото разочарование беше участието в Европа.