Финансовите неуредици между Галатасарай и звездата на отбора Уесли Снайдер вече са отстранени. Това призна самият футболист, който по-рано през месеца заплаши, че ще си тръгне, тъй като турският гранд му дължал един милион евро.

30-годишният холандски национал заяви, че ако ситуацията не се разреши, може да потърси разтрогване на договора и така щеше да си тръгне като свободен агент. Истанбулският клуб не му беше плащал от няколко седмици, ала в крайна сметка проблемът вече е в миналото.

„В нито един момент не се тревожех за това“, сподели юношата на Аякс Амстердам. „След разочарованието срещу Исландия очаквам с нетърпение да играя в дербито срещу Фенербахче в събота.“

Агентът на Снайдер – Гуидо Алберс също потвърди за постигната договорка с ръководството на Галатасарай. „Говорихме с президента Унал Айсал и разрешихме проблема. Уесли никога не е мислел да отиде в друг отбор. Ако играч не получи заплати за три поредни месеца, тогава има право да напусне като свободен агент. На Снайдер не му беше плащано в течение на 2 месеца, но напускане на Галатасарай никога не му е минавало през ума. Заедно със съпругата си Йоланте той се чувства отлично в Истанбул. За Уесли въпросът не опираше толкова до парите, но неговият агент трябва да брани интересите му“, завърши Алберс.