Любимецът на червената агитка Ибрахима Гай се върна в София, научи Гонг. Бившият защитник на ЦСКА бе в понеделник в столицата, но не за да преговаря за завръщане в Борисовата градина. Причината – да преиздаде българския си паспорт.

„Върнах се в София само за един ден. За повече - след 3 години. До тогава имам договор с Локерен. След Белгия се връщам в ЦСКА”, сподели пред Гонг Гай.

В края на 2005 година сенегалецът взе български паспорт, а сега е част от белгийския Локерен, с който е на подготовка за новия сезон. За 24 часа Гай си припомни България на живо, видя се с някои приятели и се върна към лагера на новия си клуб.

„Това връщане бе за кратко, дългото - по-късно ще е”, пошегува се защитникът. „ЦСКА си е ЦСКА и след Локерен, това ще е моят тим. Но договорът ми е за три години, така, че след 3 години се връщам за по-дълго. Сега съм сам, без семейството ми. Като приключим с подготовката, съпругата ми Адя, дъщеря ми Мария, която е на 3 години и 8 месеца и синът ми, който е на година и половина, ще дойдат при мен”, каза още Гай.

Сенегалецът с български паспорт Ибрахима Гай е на 31 години и многократно е заявявал, че ще приключи кариерата си в българския ЦСКА, където е изживял вълнуващи моменти, открил е верни приятели и една от основните причини за това е, че на Армията „червените” фенове го обичат.