Бразилският защитник на Арсенал Габриел Паулиста не сдържа сълзите си пред камерата на официалнния канал на отбора, говорейки за трагичния инцидент в Колумбия.

Паулиста разкри, че е бил изключително близък приятел с някои от загиналите играчи и е меко казано съкрушен от случилото се.

Ето какво каза той през сълзи:

"Малко е трудно да говоря за случилото се. Надявам се семействата на загиналите да бъдат силни. Имах много приятели там. Играх във Витория пет години с треньора и целия екип. С двама от играчите също. Бяхме много близки приятели. Много е трудно да се преживее. Това е нещо, което никога не си си представял, че може да се случи с теб или твой приятел. Най-малкото, което мога да направя е да изкажа саболезнованията си към семействата. Знам от личен опит, че не е лесно да загубиш член от семейството. Самият аз загубих брат си и знам колко е болезнено. Желая сила на този отбор, който преди пет години беше в четвърта дивизия и изненада всички. Можем да пазим само хубави спомени за тима в сърцата си и всички добри приятели, които създадох покрай футбола. Имаме чат с бразилците и аз им написах: "Не оставяйте нещо за утре, ако можете да го свършите днес." Казвам това, защото на последния си рождения ден исках да звънна на Кайо Жуниор (б.р. треньорът на Шапекоензе, който също загина при катастрофата), но го оставих за другия ден. Сега тази трагедия се случи, затова, ако искате да направите нещо, ПРОСТО ГО НАПРАВЕТЕ НА МОМЕНТА, защото не знаете какво ви носи утрешният ден!",

Още за трагедията на Шапекоензе:

Телевизия отдаде почит на Шапекоензе с 90 минути тишина
Фенове призоваха: Искаме Роналдиньо в Шапекоензе
Арсенал и Саутхемптън почетоха загиналите в самолетната катастрофа
Изключително: В деня на финала изпратиха Шапекоензе като шампион
Затрогващ жест: Кавани посвети гол на Шапекоензе