Футболните съдии в Кипър взеха решение да не ръководят мачове за една седмица, след като срещу техен колега избухна бомба. Решението е продиктувано, след като беше атакувана къщата на майката на един от арбитрите в Лимасол, съобщава местник "Сайпръс Мейл".

Това е четвъртата атака с бомба към съдиите, след като полицията започна разследване във връзка с уредени мачове на средиземноморския остров. Първата стъпка беше арест на председателя на Съдийската асоциация на Кипър Михалис Аргиру. Собственик на дома, който е бил обект на атаката в понеделник сутринта, е майката на рефера Томас Мускос.

Жилището на самия Мускос пък е под постоянна полицейска охрана. След вчерашният инцидент Асоциацията на футболните рефери ще се събере другия понеделник, за да реши до кога ще продължи стачката. Полицията пък взе решение да охранява дома на Мускос дни след като той получи заплахи след мача Аполон (Лимасол) и Отелос (Атиниу) от местната първа дивизия, завършил 2:2, припомня вестникът. Всички футболни клубове от първа и втора дивизия, както и асоциацията на съдиите осъдиха атаката срещу дома на рефера./БТА