Футболният съюз на Сърбия (ФСС) проведе електронно заседание на Комитета за спешни случаи, като взе решение да дари значителни средства за хуманитарна кауза, а именно да подпомогне борбата с коронавирусната пандемия.

По този повод служителите в системата на Футболната асоциация на Сърбия отделиха част от месечните си приходи. Акцията, която дойде като инициатива от висшето ръководство на федерацията, ще бъде подпомогната значително от футболните отбори на Сърбия.

Първите 250 000 евро, които събират шефовете на сръбския футбол, отиват за респиратори и оборудване на различни болници, съобщиха от местната централа.

"Кампанията ще продължи, докато продължи и извънредното положение в страната, а федерацията непрекъснато ще информира обществеността за размера на набраните средства. Първата събрана сума от 250 000 евро ще бъде дарена на Клиниката по инфекциозни заболявания в Белград за закупуване на респиратори и медицинско оборудване. Ние продължаваме до окончателната победа!, се казва в официалното съобщение на централата.

Както е известно, първият човек на ФСС Славиша Кокеза се разболя от вируса COVID-19, а след него положително беше тестван и заместникът му Марко Пантелич.