12 бивши и настоящи футболисти на швейцарския първодивизионен клуб Тюн бяха арестувани днес по подозрение, че са правили секс с малолетно момиче. Девет други мъже също са арестувани за разпит в полицейския участък на кантона Берн, за да дадат показания по същия случай.

Те са привикани на принципа, че са от обкръжението на замесените в престъплението 12 футболисти.

Както е известно, скромният тим на Тун участва в Шампионската лига през сезона 2005/2006 и завърши 3-и в група с Арсенал, Аякс и Спарта (Прага), което му даде право на участие втурнира за купата на УЕФА.

По време на сексуалните отношения с 12-те футболисти от Тюн, момичето е било на 15 години, а случките са се разиграли преди повече от година. Въпросното момиче, за което става въпрос, също е било повикано в участъка да даде показания.

Проверката по случая предстои да установи колко пъти и с кои футболисти 15-годишното тогава момиче е правило секс. От днес започват и обиските на всичките 21 души, които са заподозрени като участници в престъплението.

Опитващи се да научат повече подробности, репортерите в алпийската страна не откриха никой от клубното ръководство, тъй като телефоните бяха изключени или не отговаряха. Засега е ясно, че сексуалните отношение на бившите футболисти с въпросната малка палавница са били повече от веднъж.

Заради ареста на огромната група футболисти, днешните тренировки на отбора на ФК Тюн бяха отменени.