Световната футболна централа ще разследва сблъсъците между националите на Чили и полицията в Торонто по време на Световното футболно първенство за младежи до 20 години в Канада.

До масовия бой се стигна след тежката загуба с 0:3 от Аржентина в полуфинален мач от турнира. Германският рефер Волфганг Щарк остави футболистите от „дългата страна” с двама по-малко на терена. Това предизвика недоволството на играчи и фенове и след края на срещата те нападнаха съдията и неговите асистенти – Ян-Хендрик Залвер и Фолкер Вецел.

Полицейските служители се опитаха да предпазят официалните лица от летящите предмети от трибуните и от вбесените футболисти. След това обаче се стигна до ръкопашен бой между играчите и полицаите. Всичките 21 национали бяха арестувани и прекараха известно време зад решетките.

Чилийските футболисти обаче въобще не демонстрираха вина след случилото се. „Реферите са виновни! Те показаха картони само на нас и нито един на аржентинците. Уважавам поведението на моите момчета. Те показаха, че имат борбен дух”, заяви треньорът на Чили Хосе Сулантай.