Когато не можеш да се наложиш във футбола, трябва бързо да си намериш друга дейност, с която да преживяваш. На такъв пример ни учи животът на 27-годишния бивш играч на Индепендиенте Хуан Мануел Трехо.

Той е юноша на гранда от Буенос Айрес, но изиграва само 27 мача и вкарва 2 гола между 2012 и 2016 г. След това отива под наем в Килмес, но и там късметът не му се усмихва, като записва само три мача в този тим. Пробва се и в американския Чикаго, като и това не е неговият футболен пристан.

След това се връща в Индепендиенте, но осъзнава бързо, че мястото му е изстинало и трябва да се примири, че просто нещата няма как да се получат с футболната топка. И започва...да кара такси в популярната компания за споделено пътуване "Uber".

"Трябваше бързо да си намеря работа. Трябваше да се грижа за семейството си, за майка си. Баща ми почина, така че трябваше да покрия разходите по неговото погребение", разказва Трехо пред "Radio Late".

След като Индепендиенте изпада в по-долна дивизия, Трехо е част от този отбор, но не и основно звено. След идването на Мануел Пелегрино, играчът отново получава шанс, от който изглежда се възползва. Той вкарва решаващия гол за класирането в турнира за Купа Судамерикана през 2015 г.

Но нещата отново се объркват, след като конкуренцията е твърде сериозна: "Бях с контракт в клуба, но не играх. Имаше неща, които не ми харесват. Не играх дори и при резервите. Беше неприятно най-вече, когато ми казаха в последния ден на трансферния прозорец, че няма да се разчита повече на мен. След това опитах в Чикаго, но и там нещата не се получиха", каза Трехо.

"Нямах намерение да чакам да ми се обадят. Просто реших да предприема нещо ново. Беше трудно да разбера, че вече ще имам занимание извън футбола. Половината ми живот мина на терена", добавя бившият футболист.