Капитанът на националния отбор на Република Корея по футбол Лий Вон-джае беше изваден от списъка за определянето на най-добър играч на Азия за 2007 година, след като беше наказан от южнокорейската футболна федерация с лишаване от състезателни права за една година заради пиянство по време на турнира за купата на Азия в Джакарта през това лято.

 Вратарят Лий беше сред 15-е кандидати в допитването за приза за най-добър футболист на континента, победителят от което ще бъде обявен на специална церемония на 28 ноември в Сидни. Както е известно 34-годишният Лий, нападателят на английския Мидълзбро Лий Донкдук, Ким и Ву са напуснали клубната база след шокиращата загуба от Бахрейн на 15 юли и са пили цяла нощ.

Футболната федерация на Република Корея заяви, че този епизод уронва репутацията на футбола в страната и подчерта, че "най-разочароващото е, че капитанът на националния отбор е в основата на това поведение". Лий е наказан допълнително да положи 80 часа общественополезен труд, а останалите трима национали - по 40 часа.