Футбол на анексирания от Русия полуостров Крим най-вероятно  няма да се играе за неопределен период от време, след като УЕФА  забрани участието на местните клубове да се включат в Руската  футболна система. Руският футболен съюз (РФС) пък до момента не  е изпратил никакви указания какви трябва да са следващите  действия на местните отбори. Това е разказал пресаташето на един от отборите- СКЧФ  (Севастопол) Максим Каратаев. СКЧФ е новото име на ФК Севастопол и означава Спортен клуб на Черноморския флот.

На 4-и декември УЕФА издаде забраната, която влиза в сила от 1-и януари 2015-а година. По думите на генералния секретар на  УЕФА Джани Инфантино, местните отбори не могат да се преместят  от Украйна в Русия без съгласието на ФИФА, УЕФА и Футболната  федерация на Украйна. Решението на УЕФА по казуса е Крим да си  организира собствено първенство, а финасирането на някои проекти ще се прави от Европейската централа. "До момента нито УЕФА, нито от Москва са се свързвали с нас, за да ни казват какво да правим. В момента отборът е във  ваканция, но ще видим какво ще правим по-нататък. Знаем, че  никой не е търсил и ТСК (бивш Таврия Симферопол), каза още  Каратаев. Не знам защо трябва да слушаме УЕФА. Ние чакаме  Руският футболен съюз да ни даде отговорите, които и нашите  футболисти задават, добави човекът, който явно не е запознат,  или пък отказва да се съобрази с разпоредбите на световния  футбол.

Казус като този в Крим от двете световни централи се третира като новосъздадена държава и клубовете там трябва да си  направят събрание, да създадат федерация, която трябва да  организира местното първенство. В момента в кримските отбори заплатите се плащат в рубли, а трансферите ще бъдат урегулирани от ФИФА./БТА