С голове на Джовани дос Сантос и Ектор Ерера в допълнителното време Мексико елиминира Сенегал и се класира на полуфинал на мъжкия олимпийски турнир по футбол. След 2:2 в редовното време ацтеките спечелиха с 4:2 и ще срещнат Япония в последния мач преди финала. Мачът се игра пред 81 855 зрители на стадион Уембли.

По-късно днес са другите два четвъртфинала от мъжкия турнир, от които ще станат ясни съперниците в другия полуфинал.

Мексиканците поведоха с 2:0 с голове на Хорхе Енрикес в 10-ата и на Хавиер Акино в 62-ата минута, но африканците заличиха този аванс и изравниха до 2:2. Муса Конате вкара своя пети гол в турнира и води еднолично при стрелците, след като намали в 69-ата минута. Резервата Ибрахим Балде изравни в 76-ата минута и прати срещата в продълженията.

Дос Сантос центрира от фаул в 10-ата минута и Енрикес откри резултата, а грешка в защитата на Сенегал изведе Акино сам срещу вратаря в 62-ата минута и той не сгреши. В допълнителното време обаче Мексико наложи волята си и вкара нови два гола.

Класирането им на полуфинал е най-доброто им постижение от 1968-а година, когато завършиха 4-и при домакинството си, елиминирани на полуфинала от България.

Резултати:

Япония- Египет 3:0 (1:0)

Мексико- Сенегал 4:2 след продължения, 2:2 в редовното време

По-късно днес:

Бразилия – Хондурас

Великобритания – Република Корея

Програма за полуфиналите:

Япония – Мексико на 7-и август

Бразилия или Хондурас – Великобритания или Република Корея – на 7-и август