Селекционерът на Франция Раймон Доменек се опитва да повдига духа на момчетата си, въпреки поредните два мача без победа в контролите преди Мондиала. „Петлите” загубиха от Китай и направиха равен с Тунис, което се отрази доста на самочувствието им.

„Разбира се, че сме разочаровани от себе си,” призна полузащитникът Йоан Гуркюф. „Загубите никога не са приятни, особено няколко дни преди старта на Световното.”

Все пак, единствено новосформираното трио в центъра на терена – Жереми Тулалан, Гуркюф и Флоран Малуда, действаше на ниво в тези проверки. На французите основно им липсваше завършващият удар, и Тулалан коментира: „Трябва да бъдем по-точни, и безмилостни.”

Нападателят Никола Анелка още не е открил сметката си, а всички попадения във вратата на Франция паднаха след груби грешки на отбраната.

„Малко сме унили, защото ни се искаше по друг начин да се отправим към ЮАР. Но не можем да си позволим да тъжим дълго,” заяви халфът Матийо Валбуена. „Това все пак са само контроли, макар че не ги изиграхме по най-добрия начин.”