Франция се класира за финала на Европейското първенство по футбол за юноши до 17 години, след като елиминира на стадион Лазур в Бургас Белгия след изпълнение на дузпи. Редовното време завърши 1:1, а при дузпите петлите бяха по-точни и триумфираха с 2:1. Така на финалната среща в петък, 22-и май, пак на стадиона в Бургас Франция ще излезе срещу победителя от мача Германия- Русия, които играят по-късно днес в Стара Загора. Белгийците пък ще спорят за бронзовите медали срещу загубилия от втората полуфинална среща.

Одсон Едуар откри резултата за петлите в 23-ата минута след чудесно изпълнение на свободен удар. Това е и петото попадение за Едуар през този сезон, което го прави и голмайстор на турнира засега. В 36-ата минута той можеше да удвои преднината на своите, но пропусна дузпа.

Вратарят Йенс Тьонкенс спаси удара на Едуар от бялата точка, а наказателният удар беше изработен от Джеф Аделаид, препънат до аутлинията от Кристоф Янсенс.

В 52-ата минута при една от двете си възможности в мача белгийците изравниха. Джеф Сеже се разписа с глава, след като Люка Зидан се размина при центриране на Данте Риго от корнер.

При наказателните удари вратарите направиха всичко, което е по силите им, а всеки от тях спаси по три наказателни удара. Франция пропусна първите два удара, като Тьонкенс отрази.

За Белгия Янсенс също не преодоля Люка Зидан, но Ван Веренберг откри за Червените дяволи.

В следващите три наказателни удара младите белгийци пропуснаха два пъти, Адемоглу удари греда, а за Франция вкараха резервата Пеликан и Едуар, докато Люка Зидан удари горната греда при четвъртото изпълнение./БТА