Франция направи изключително важна крачка за класирането си на Европейското първенство в Австрия и Швейцария догодина.

„Петлите” се възползваха по най-добрия възможен начин от издънката на Шотландия и победиха с 2:0 Литва. Така те излязоха на първо място в група В с 25 точки, с една пред Шотландия и две пред Италия.

С оглед на леката програма до края на евроквалификациите и сблъсъка Шотландия – Италия, селекцията на Раймон Доменек може да се счита за сигурен участник на предстоящия шампионат на Стария континент.

Противно на очакванията, двубоят с прибалтийската държава бе изключително труден за световният шампион от 19998 година. Въпреки териториалното си надмощие, „петлите” така и не успяваха да отбележат така важния за тях гол.

Тиери Анри се превърна в герой на мача след като успя в рамките на две минути да реши изхода на мача. Първо в 80-тата минута нападателят на Барселона отбеляза с лек удар след пас на Хатем Бен Арфа. За Анри това бе 42-ри гол с националната фланелка, като по този начин подобри рекорда на легендата Мишел Платини, който има 41 гола с екипа на „петлите”.

Само минута по-късно отново Анри бе в прегръдките на своите съотборници оползотвори асистенция на Жереми Тулалан и вкара за 2:0.