Роналдиньо се завърна на стадиона на Фламенго като играч на Атлетико Минейро за първи път от месец май насам, когато напусна отбора. Това стана по време на отложената среща от бразилското първенство, спечелена от клуба от Рио де Жанейро с 2:1.

Феновете на Фламенго, 30 хиляди в този мач, го освиркваха бурно всеки път, щом докоснеше топката. Но и Роналдиньо не им остана длъжен и няколко пъти опита да им се подиграе с поведението си на терена. Той през цялото време демонстрираше, че не се интересува особено от отношението на публиката.

Бившият футболист на ЦСКА (Москва) Вагнер Лав откри резултата в 21-ата минута, след като защитата на гостите от Минас Жераис не успя да изчисти топката след центриране от корнер.

Пет минути след началото на второто полувреме обаче Жо изравни, но в 56-ата минута завърналият се от Спортинг (Лисабон) Лиедсон направи 2:1 след подаване на Уелингтон Силва. Защитникът на гостите Ревер пое към съблекалнята в 73-ата минута заради червен картон, предизвикан от удара му с лакът в лицето на Виктор Касерес.

Поражението остави Минейро на 4 точки от 1-ото място в класирането, което в момента се заема от Флуминенсе с 56, като всички отбори имат по 26 мача. Фламенго заема 10-а позиция в класирането с 34.

Роналдиньо се присъедини към Атлетико Минейро след спечелена съдебна битка срещу Фламенго. Арбитражната комисия на Бразилската футболна конфедерация прекрати тогава договора му по вина на клуба. Той обяви, че 17-те месеца във Фламенго единствено са снижили спортната му форма и не се е чувствал щастлив там.