Вицешампионът в първа шотландска дивизия ФК Дънди получи покана да заеме мястото на Глазгоу Рейнджърс в елита на Шотландия. „Беше прието ФК Дънди да бъде поканен да играе във Висшата лига на мястото на Рейнджърс", заявиха от ръководството на шотландския футбол.

Заради огромните си финансови проблеми Глазгоу Рейнджърс ще участва в четвъртото ниво на футбола в Шотландия и мястото на "сините" най-вероятно ще бъде заето от Дънди.

Рейнджърс е печелил шампионската титла на страната рекордните 54 пъти. За последно отборът беше на първо място през 2011-а година. Запалянковците на Джърс пожелаха отборът да стартира изявите си от най-ниското ниво на професионалния футбол в Шотландия.

Ако ФК Дънди бъде приет във Висшата лига, ще стане вторият отбор от града във футболния елит на Шотландия след градския съперник Дънди Юнайтед.

Дънди е четвъртият по големина шотландски град и се намира на брега на Северно море. Населението му е 152 хиляди жители. ФК Дънди не е играл във футболния елит от близо десетилетие, като в един момент дори беше на крачка от фалит.