Тимът на Фиорентина се е съгласил да подпише с Артур Кабрал от Базел срещу сумата от 14,5 милиона евро плюс 2 милиона евро бонуси. 23-годишният футболист ще замени Душан Влахович, чийто трансфер в Ювентус на стойност 75 милиона евро ще бъде официализиран в идните часове.

Sky Sport Italia съобщава, че бразилският нападател е много близо до преминаване на „Артемио Франки“, след като Фиорентина и Базел са постигнали споразумение относно цената и формулата на трансфера

Кабрал е отбелязал 14 гола в 18 мача в швейцарската Суперлига този сезон, а общо е с актив от 27 попадения в 31 срещи във всички турнири.

Все пак е важно да се отбележи, че Базел ще прибере 70% от трансферната сума, а бившите клубове на Кабрал в Бразилия - Палмейрас и Сеара, ще получат по 15%. Самият играч вече се е сбогувал със съотборниците си и ще подпише договор, който ще го задържи до 2027-а година във Флоренция.

„Ла Виола“ вече подписа и с друг нападател - Кжиштоф Пьонтек от Херта, който дойде под наем с опция за закупуване на стойност 15 милиона евро. Полякът вече отбеляза първия си гол за Фио при дебюта си срещу Наполи за Купата на Италия.