ФИФА и Испанската футболна федерация са на път да постигнат споразумение и финалът за Копа Либертадорес между Ривър Плейт и Бока Хуниорс да се играе на стадиона на Реал Мадрид – „Сантиаго Бернабеу“, информира телевизия „La Sexta“.

От ФИФА са поискали помощ от Испанската футболна федерация, за да разрешат проблема с намирането на стадион, който да посрещне финала на Копа Либертадорес.

От испанската федерация са откликнали, а след разговори с президента на Реал Мадрид Флорентино Перес се е стигнало до предложението „Сантиаго Бернабеу“ да посрещне финала между Ривър Плейт и Бока Хуниорс.

Първоначалните идеи на КОНМЕБОЛ бяха двубоят да се играе в Асунсион, Доха или Маями, но в крайна сметка се е стигнало до решението, което изглежда все по-вероятно – „Сантиаго Бернабеу“.

Двубоят ще се играе на 8 или 9 декември.

Както Бока Хуниорс, така и Ривър Плейт са приели предложението финалът да се играе в Мадрид.

Споразумението на практика е постигнато между всички страни – клубовете, УЕФА, КОНМЕБОЛ, ФИФА, Испанската федерация и Реал Мадрид.

Любопитна подробност е, че Мадрид ще приеме финала на Шампионска лига през този сезон. Той е предвиден да се играе на „Уанда Метрополитано“ на 1 юни.

Президентът на КОНМЕБОЛ Алехандро Домингес благодари на президента на Испанската федерация Луис Рубиалес за положените усилия и постигнатото споразумение с Реал Мадрид за „Сантиаго Бернабеу“.