Старши треньорът на Черна гора Зоран Филипович повика още един футболист в състава, който до момента беше на разположение на младежката формация на страната.

Това е 20-годишният Иван Делич, който е полузащитник на Будучност (Подгорица). Делич се подготвяше с младежкия отбор на страната, но вместо на лагера в Никшич, вече е в Подгорица.

Делич е известен с прякора "Черногорския Андреа Пирло" и ще може да играе и срещу младежите на България на 9-и септември, ако се прецени, че няма да навреди на функционалното му състояние.

Халфът на Цървена звезда Игор Бурзанович пък заявява, че отборът има сили да постигне 6 точки в първите два мача.

"Знаем, че няма да е леко, но пък със сигурност е възможно. Уверен съм, че този наш отбор може много", каза Бурзанович, който беше един от първите, които се появиха на лагера на отбора. Късно тази вечер към тима на Зоран Филипович трябва да се присъедини и играча на Спортинг (Лисабон) Симон Вукчевич.

"Eдва ще дочакам мачовете с България и Ирландия. Максимално съм мотивиран, смятам, че можем много. Българите имат много силно нападение със силни единици, които играят в английската Висша лига. Очаквам голяма поддръжка от трибуните. И след историческата среща с Унгария, сега ще продължим да пишем историята. Оптимист съм преди мачовете ни с българския и ирландския отбор", твърди в изявление за местната преса Стеван Йоветич, който е определен от треньора на Ювентус Клаудио Раниери за най-важния играч в редиците на Фиорентина.

"Вече сме преди важния първи мач от нашия първи квалификационен цикъл. Макар и да не сме играли официални мачове, отборът ни премина през 10 контролни срещи. Имахме достатъчен простор за филтриране на футболистите, на които ще разчитаме в квалификациите", каза селекционерът на черногорците. Той добавя, че влизането на отбора в състезателен ритъм изисква и нов начин на работа. Играчите и треньорите вече трябва да отделят повече време на тактическите упражнения и на синхрона в отделните линии, което е необходимо условие за качествено представяне.

"За първи път имаме достатъчно време да поработим с играчите така, както искаме. Ще обърнем специално внимание на играта ни в отбраната, където сме допускали леки голове в доста контролни срещи досега. Наистина в средата на терена и в нападение нямаме основание за притеснение, но в защитата определено имаме пропуски и те бяха сурово наказани. Но отбраната е най-ефективна, когато се браниш с атака. Другото ми притеснение е, че имаме доста футболисти, които не играят редовно в клубните си състави", казва Зоран Филипович пред журналистите в Черна гора.