Старши треньорът на ПСВ Айндховен Филип Коку удължи договора си с холандския гранд до 2019.

Предишният контракт на Коку изтичаше през лятото на 2016, а имаше и слухове, че той може да напусне "Филипс Стейдиъм" следващата година.

Коку обаче остава верен на клуба до 2018. "Поехме по нов маршрут - такъв с красива гледка. Но има да видим още много повече от клуба, отколкото от мен. Затова искам да продължа тук", заяви специалистът.

"Ще се концентрираме върху юношите, а в същото време искаме да продължим да добавяме опитни играчи към отбора. Ще опитваме да го правим, когато е възможно."

Относно жребия на ПСВ в осминафиналите на Шампионската лига, който определи за съперник на холандците Атлетико Мадрид, Коку коментира: "Във всеки мач те показват, че са борбена машина. Не допускам много голове и физически са много силен отбор. Но срещу такъв отбор трябва да вярваме в себе си. Винаги ще имаш шанс, така че трябва да дадем всичко от себе си."

"Философията на Симеоне се вижда в играта на Симеоне. Те нямат нужда да са с топката постоянно. Атлетико е фаворит, така че трябва да дадем най-доброто в два мача. Ако го направим, имаме шанс да ги победим."


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS