Световната футболна централа ФИФА стартира разследване за корупция срещу четирима свои високопоставени служители, между които и кандидатът за президент на централата Мохамед Бин Хамам.

Катарецът Бин Хаман е един от четиримата представители на ФИФА, които са обвинени в евентуална измама и нарушаване на етиката във връзка с предстоящите избори за президент на ФИФА, които ще се проведат на 1 юни. Бин Хамам е единственият кандидат, който ще се изправи срещу Сеп Блатер, който пък ще гони четвърти и последен мандат като ръководител на световния футбол. 61-годишният катарец в момента изпълнява длъжността президент на Азиатската Футболна Конфедерация. Друг разследван е 68-годишния Джак Уорнър, който е вицепрезидент на ФИФА и президент на КОНКАКАФ.

Бин Хамам пък бе в основата на спечелването от страна на Катар на домакинството на Световното първенство по футбол през 2022 година. От световната централа добавиха, че разследването от страна на Етичната комисия на ФИФА, е стартирало след получен доклад от страна на Чък Блейзър, друг член на Изпълкома на ФИФА.