ФИФА ще задели 16 милиона долара, за да помага на футболисти, които не са получавали заплати от своите клубове. Финансирането ще обхване периода до 2022 година, а от световната футболна централа ще създадат специален комитет заедно с ФИФПро (световната асоциация на професионалните футболисти) за мониторинг на клубовете и заплащането на играчите.

Президентът на ФИФА - Джани Инфантино заяви, че ръководният орган иска да покаже своята "ангажираност да помага на играчите в затруднена ситуация".

Световната футболна централа е предвидила отделен бюджет от три милиона долара за втората половина на тази година и четири милиона долара за 2021 и 2022 година. На разположение са и още пет милиона долара за справяне със случаите с неизплатени заплати от юли 2015 до юни 2020 година.

"Повече от 50 клуба в 20 страни са изпитали сериозни трудности през последните пет години, оставяйки стотици футболисти в несигурност. Тези средства ще подпомогнат футболистите в най-голяма нужда и техните семейства", заяви президентът на ФИФПро - Филип Пиат.