ФИФА наложи трансферна забрана на турския елитен клуб Трабзонспор да привлича нови футболисти за един трансферен период.

Световната федерация по футбол налага това наказание, тъй като турският клуб пропусна 30-дневния срок, който им беше даден, за да изчистят неизплатена трансферна сума към словашкия клуб Тренчин. От Трабзонспор са привлекли през август 2016 година полузащитника Матуш Беро от Тренчин за 2,5 милиона евро, но така и не са ги платили.

Решението на ФИФА гласи: Трабзонспор има забрана да привлича нови футболисти - както от страната, така и от чужбина за един трансферен период като наказание за неизпълнено разпореждане. Всъщност Трабзонспор може сега да привлича футболисти и да подписва с тях, но те ще получат състезателни права след януари 2019 година. В момента отборът, който е 7-и в местната Суперлига, може да обжалва пред КАС, но шансовете им за успех са доста минимални.

Турският клуб отказа да се съобрази с четири напомнящи писма, както и с наложената допълнителна финансова глоба и с отнемането на точки от миналия сезон, което пък се отразява на приходите от ТВ-права. Така ФИФА се принуди да стигне до забрана за регистриране на нови попълнения идното лято./БТА