Новото ръководство на ФИФА разкри, че досега Световните първенства по футбол са били давани на страните-домакини след подкупи. Адвокатите на централата са обявили, че от нейни бивши членове са получени десетки милиони долари за осигуряване на домакинствата. 

От ФИФА искат въпросните бивши функционери да възстановят сумите, които са присвоили неправомерно. Това искане е отправено към Американските федерални, които се заеха да разплетат случая с корупцията. 

Засега се упоменават суми от порядъка на 40 млн. долара, като тези пари трябва да бъдат възстановени от задържаните в момента бивши служители на организацията, които очакват окончателните си присъди от Американския съд. 

От сметките им вече бяха конфискувани около 190 млн. долара. Нарушенията им се датират още от средата на 90-те години на миналия век. От тогава президент на ФИФА беше Сеп Блатер, а "царуването" му приключи на 26 февруари тази година. 

От Световната футболна централа твърдят, че са "жертва на корумпирани личности" и според тях тези откраднати суми са били "принадлежност на целия световен футбол", а не на компрометиралите се и крадливи служители.