ФИФА прекрати разследването за евентуалното малтретиране на футболистите и треньорите от националния отбор на КНДР поради липса на доказателства. Световната футболна централа съобщи официално за решението си след получаване на писмо от страна на футболната федерация на комунистическата страна.

"КНДР гарантира, че Ким Джон-Хун, селекционер на националния отбор по футбол на страната, и другите членове на тима тренират нормално и скоро ще вземат участие в азиатските игри. Информациите, че има санкции за треньора и футболистите, не отговарят на истината", се казва в писмото на КНДР към ФИФА. КНДР загуби с 1:2 от Бразилия, с 0:7 от Португалия и с 0:3 от Кот д'Ивоар в трите си мача в груповата фаза на Мондиал 2010 в Република Южна Африка.

Според някои медии в Азия ранното отпадане на КНДР от световното първенство е довело до "сурова идеологическа критика" от страна на правителството към футболистите и треньорите. След изтеклите информации ФИФА обяви, че ще разследва отношението на правителството на КНДР спрямо националния отбор по футбол.