ФИФА най-вероятно ще позволи решенията, взети след използването на технологията за видео наблюдението на голлинията, да бъдат показвани на феновете на огромни екрани, разположени на стадионите, както и на телевизионните зрители пред малките екрани.

След успешен пробен период на Световното клубно първенство, ФИФА взе решение през миналия месец да използва технологията за наблюдаване на голлинията по време на турнира за Купата на Конфедерациите през това лято и на Световното първенство по футбол през 2014 година.

В документ, който ръководното тяло на световния футбол ще разгледа в събота в Шотландия, ФИФА променя решението си, че отсъжданията на реферите могат да бъдат накърнени, ако резултатите от видеонаблюдението бъдат показвани през зрителите.

Реферите обаче най-вероятно ще имат правото да решат дали да зачетат резултатите или не, като и това ще бъде уточнено допълнително. Технологията ще бъде въведена във Висшата лига от новия сезон, но президентът на УЕФА Мишел Платини все още не желае да последва примера на ФИФА, така че скоро тази технология най-вероятно няма да бъде използвана в Шампионската лига и Лига Европа. /БГНЕС