ФИФА започна дисциплинарна процедура срещу Гърция, след като стана ясно, че феновете на тима са отвличали вниманието на израелския национален вратар Дуду Ауте с лазери по време на световната квалификация, която се игра в Атина.

Говорител на световната футболна централа заяви: "Ние сме наясно за тези съобщения и започнахме дисциплинарна процедура по случая". Гърция спечели мача миналата сряда с 2:1, благодарение на дузпа през втората част, реализирана от Георгиос Самарас.

ФИФА разследва съобщенията, че феновете са светили с инфрачервени лъчи в лицето на стража Ауте по време на дузпата. Говорителя добави, че Гърция вече е била предупредена през октомври, след като лазери бяха използвани и в квалификацията с Швейцария. Алпийската страна спечели мача с 2:1, но нападателят Александър Фрай заяви, че му е било светено в лицето, когато застанал зад бялата точка при реализирането на първия гол в мача. Ако бъде намерена за виновна за втори път, Гърция ще бъде наказана от ФИФА.

Наказанието може да бъде парична глоба, отнемане на точки или изиграване на мачове зад затворени врати. Говорител на гръцката федерация заяви: "Ние не сме били известявани официално от ФИФА за това". Говорителят на израелската федерация Гил Леванони пък каза, че "неговата организация очаква изхода на разследването на ФИФА, но на този етап не смята да намесва и да прави изказвания".