ФИФА обяви, че се е съгласила на стъпки за ограничаването на броя играчи, които клубовете могат да преотстъпват под наем от следващия сезон, като ще бъдат редуцирани и парите, плащани на агентите под формата на комисионни, съобщиха от Международната футболна централа.

От следващата кампания, броят на международни наеми ще бъде ограничен до осем, като цифрата ще намалее до шест през сезон 2022/23. Броят играчи, които могат да бъдат преотстъпени под наем между същите два клуба, ще бъде лимитиран до три. Въпреки това, редуцирането ще важи само за играчи над 21-годишна възраст, или „нетрениращи с клуба“ играчи на 21 или по-малко години.

Комисията на футболните собственици пък се е съгласила на намаляване комисионните за агенти (10% от трансферната сума за агенти на освобождаващи клубове, 3% от възнаграждението на играча за агенти и 3% от възнаграждението на играча за агенти на замесените клубове). Освен това ще има ограничение и на многократната представителност, за да се избегне конфликт на интереси. /БГНЕС